keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Kylvöaika alkaa än, yy, tee, NYT!Nouse, Sämpsöi, sängystäsi,
kyleltäsi, kymmennyplä,
selältäsi, seitsenristi,
rukihia ruttamahan,
toukoja tomoittamahan.

Sämpsöi vaiten vastaeli:
Hyvin teit sä tullessasi, 
paremmin palattuasi.
Sulasit jokien suita,
jäitä järvistä ohensit,
rannoille kaloja laskit,
soille suikelehtivia.
En nouse sinua varten,
nousen toista miestä varten.


Ei nouse Sampsa Pellervoinen vielä sängyltään, mutta pakkohan se on jo päästä aloittamaan!

Bauhausista löytyi kivasti useampia tomaattilajikkeita mistä valita. Tällä kertaa en ottanut ihan kaikkia, mutta kahdeksan erilaista lajiketta nyt kuitenkin. 

Lajikkeet Shirley F1, Sparta F1 ja Moneymaker ovat ihan tavallisia punaisia ja isoja tomaatteja.

Green Envy on kypsänä keskikokoinen ja vihreä tomaatti. Tämä vihreä kateus on T-O-D-E-L-L-A hyvänmakuinen! Se on vain kamalan kranttu itämään.

Orange Queen on julmetun iso keltainen pihvitomaatti.

Udi, Sungold F1 ja Gardener's Delight ovat kirsikkatomaatteja. Nämä lajikkeet ovat kehuttu runsassatoisiksi. Jos ne tuottavat minun hoidossa paljon tomaattia, niin ne onnistuvat keneltä vain.

Tomaatin paras kaveri, eli basilika, pääsi jo multaan. Tällä kertaa en laittanut kuin kahta erilaista lajiketta, tavallista ja isolehtistä basilikaa kasvamaan. Punainen basilika parin vuoden takaa oli pettymys, aika mauton lajike.Exotic Gardenilta (https://www.facebook.com/Exotic-Garden-Suomi-174569419359751/) tilasin jättisipulin, punasipulin, kukkakaalen ja parsakaalen siemeniä. En ole ennen kokeillut sipulia siemenestä kasvattaa, saas nähdä miten käy. 


Kuten aina ennenkin, siementen määrässä mopo karkasi lapasesta. Tomaatin taimia joudun varmasti taas tyrkyttämään tutuille ja tuntemattomille, nolouteen asti. Onneksi ainakin täti Marja-Liisa on valmis ottamaan muutaman taimen vastaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti